Salt la continut
Parteneri Let`s be smARTS
Proiect transnational
“Proiectul este implementat in parteneriat cu alte cinci organizatii din Europa”

FAR COREMSA ACE-ES ROMANIA


Embaixada da Juventude Tous pour l'Europe

FAR

Federatia Pentru Accesibilizarea Romaniei

Descarca prezentare WebSite
Societatea romaneasca se constituie din indivizi si din grupuri in cadrul interactiunii si al relatiilor sociale, urmare a unor actiuni si al unor comportamente individuale si de grup.

FAR s-a nascut din dorinta de a promova si monitoriza accesul si accesibilitatea!Actiunea sociala a FAR este componenta fundamentala a activitatii si consta intr-un ansamblu integrat activitati distincte, in vederea obtinerii unui rezultat concretizat in monitorizarea accesului si accesibilitatii (Art.9 din Conventia ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilitati), cu scopul radiografierii unei componente foarte importante a sistemului social, persoana cu deficienta functionala, persoana cu handicap
Înființată în 2009 ca fundație, funcționează ca o agenție privată de plasament autorizată de Serviciul Public de Ocupare a Statului (SEPE) pentru a proiecta și oferi planuri de acțiune integrate și oportunități de muncă șomerilor.

Fundația Coremsa promovează angajabilitatea și integrarea socială în special celor mai vulnerabili oameni: tineri, adulți șomeri pe termen lung, femei, vârstnici și persoane cu dizabilități.

Fundația Coremsa contează cu diferiți parteneri din sfera publică și privată pentru a oferi un portofoliu larg de servicii care includ îndrumare și servicii de plasament, activități de instruire pentru un public larg, diferite programe specializate și implementarea acțiunilor internaționale în domeniul educației, formării și ocupării forței de muncă.

COREMSA

Fundatia COREMSA

Descarcare prezentare WebSite

ACE-ES ROMANIA

Asociatia Consultantilor Si Expertilor In Economie Sociala Romania

Descarca prezentare WebSite
ACE-Economie Sociala este o lucrare pe termen lung, pentru a fi/deveni cei mai buni, ASUL din maneca oricarei persoane, grup, comunitati care isi cauta calea spre prosperitate si dezvoltare durabila. Lucrare cu suflet, lucrare cu mintea deschisa… Cinci oameni curajosi, care vin din domenii diferite si care vor sa schimbe mentalitati… Ni se spune ca tragem lumea după noi. O organizaţie tanara, vie, ca un izvor de lucruri bune, de vise si sperante pe o cale a antreprenoriatului cu beneficii sociale… O spirala care creste in cunoastere, mai bine, mai mult, mai bland cu tot ce ne inconjoara, mai cu iubire si cu intelepciune pentru oameni si comunitati, care inteleg sa isi caute drumul spre sustenabilitate, spre dezvoltare armonioasa. O pedagogie a afacerilor sociale, in care cunoasterea, dezvoltarea si actiunea traiesc in armonie. Prin promovare, prin training, prin sustinere, prin retele, prin evenimente si proiecte.
Punctul de start? Totul a plecat de la prietenia noastră. Si am pus la cale aceasta lucrare pentru ca nu mai dorim sa auzim in jurul nostru oameni care l-au luat pe NU in brate. Sa vedem neputinte, sa vedem zbatere in zadar… ACE-ES reprezinta acum un prieten, care va este alaturi cand aveti idei, nevoi si curaj pentru a alege sa fiti antreprenori sociali. Sau cand nu le aveti… si cautati inspiratie. Ce ne anima? Sustenabilitatea si progresul moral, intr-o lume, astazi, “altfel” decat cea de ieri.
Ambasada tinerilor intenționează să promoveze dezvoltarea tinerilor prin proiecte naționale și internaționale care facilitează accesul la o serie de experiențe, oportunități și cunoștințe pentru tineri și comunitatea locală.

Obiective principale:

- Consolidarea patrimoniului, identității culturale și gastronomice a tinerilor, stimulând implicarea acestora în oraș;

- Construiți o rețea funcțională între instituțiile (private și publice) din municipiul Paredes, cu răspunsuri directe și indirecte pentru tineri

- Contribuie la dezvoltarea fizică și intelectuală a tinerilor din municipiul Paredes;

- Dezvoltarea și implementarea proiectelor de prevenire și intervenție pentru tineri

EMBAXIADA

Embaixada da Juventude

Descarcare prezentare WebSite

TOUS

Tous pour l'Europe

Descarca prezentare WebSite
Touteleurope.eu, primul portal de informații despre problemele europene

Cu 600.000 de vizite pe lună, Touteleurope.eu este portalul de referință pe probleme europene și principalul site educațional din UE în Franța.
Oferă articole, interviuri, infografii și hărți de comparație.